درد دلي با دوستداران سنت

درد دلي با دوستداران سنت


 
درد دلي با دوستداران سنت
ابوعمر انصاری

اين چند خط اگرچه گذرا و خلاصه وار خدمت شما دوستان عرضه مي شود ولي درد دلي است با محبان رسول الله صلي الله و عليه وسلم و سنت مطهرش كه از خداوند متعال درخواست مي كنم آنرا سودمند قرار داده و به درگاه خويش بپذيرد.

فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَنْ تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيم) نور 63)
آنان كه با فرمان او (رسول الله صلي الله و عليه و سلم) مخالفت مي ورزند بايد از اين بترسند كه بلايي گريبانگيرشان گردد يا اينكه عذاب دردناكي دچارشان شود.
امام بخاري در صحيحش از ابوهريره رضي الله و عنه روايت مي كند كه رسول الله صلي الله و عليه و سلم فرمود: تمام امت من وارد بهشت مي شود مگر كسي كه نخواهد(سرباز زند). گفته شد چه كسي نمي خواهد اي رسول خدا؟ فرمود: آنكس كه مرا اطاعت كند وارد بهشت مي شود و كسي كه سرپيچي كند يقينا نخواسته ( كه وارد بهشت شود).

امام مسلم در صحيحش از سلمة بن الأكوع روايت مي كند كه شخصي نزد رسول الله صلي الله و عليه و سلم با دست چپش خورد، رسول الله صلي الله وعليه وسلم به او فرمود: با دست راستت بخور،‌گفت نمي توانم. رسول الله صلي الله و عليه وسلم فرمود : ديگر نمي‌تواني،  آن شخص از روي تكبر گفته بود كه نمي توانم و بعد از آن ديگر نتوانست دست راستش را به دهانش بالا برد.
سخن درباره بزرگداشت سنت است كه اكثر ما از درك آن عاجز مانده ايم، اشعار حافظ و سعدي برايمان حكمت آميزتر و با ارزش تر از احاديث رسول الله صلي الله و عليه و سلم شده.
براي خوشبختي كتاب ديل كارنگي يا هزاران كتاب رنگارنگ موفقيت مي خوانيم اما از درك خوشبختي كه در كتاب و سنت است ناتوان مانده ايم و به راحتي از كنار آن عبور مي كنيم. نعوذ بالله! گويي سخن رسول خدا صلي الله و عليه وسلم برايمان به اندازه سخن فلان روانشناس هم ارزش ندارد.
گاهي نيز منتظريم كسي اعجاز آن را برايمان كشف كند تا به آن ايمان بياوريم . پس ايمان به غيب كجا رفته و يا اينكه فقط ادعاي اسلام مي كنيم در حالي كه درونمان شكست خورده است.
بيشترمان چه در مسائل ديني و دنيوي اصلا علاقه اي به شنيدن و فهميدن سنت نداريم و يا اينكه احساس بي نيازي مي كنيم.وقتي به زندگي صحابه و تابعين رضي الله عنهم و علماي رباني نگاه مي كنم چيزي نمي توانم بگويم جز اينكه :كجا رفتند آن صحابياني كه رسول خدا صلي الله وعليه و سلم را لحظه اي رها نمي كردند تا مبادا كلامي از سخنان گهربارش را از دست ندهند. ابو هريره كي ابوهريره شد؟ چه رنجها،‌ گرسنگي ها و سختي ها كه نكشيد فقط به خاطر اينكه علم نبوت را از دست ندهد و كجا رفتند امام بخاريها كه براي بدست آوردن يك حديث فرسنگها را با تحمل سختيهاي فراوان زير پا گذاشتند و حال ما امروز چگونه است؟
چرا؟ زيرا ما ارزش سنت را نشناخته ايم و شاعر چه زيبا سروده كه : قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهري
آيا رفتاري كه ما در برابر سنت داريم از تكبر آن شخصي كه با دست چپش در حضور رسول الله صلي الله و عليه وسلم غذا خورد و به همين خاطر خداوند دست راستش را فلج كرد ،‌متكبرانه تر و زشت تر نيست.آيا همين تكبر ما نيست كه باعث شده نه دست راست ما بلكه عقل و بينش و شعور ما فلج شود. بله يقينا هم اينچنين است و خداوند ماهيت دين، ‌قرآن و سنت خود را اينچنين قرار داده تا فقط افرادي بتوانند از آن بهره گيرند كه به تمامي معنا خالص شده باشند. خالص از هواي نفس ،‌ از غرور و تكبر،آنهايي كه با سخنان رسول خدا صلي الله وعليه وسلم زندگي كردند و احاديث صحيح بود كه آنها را به هر طرف حركت مي داد نه مانند افرادي كه تلاش مي كنند با طرز تفكر و ايده هاي خود كه آنرا عقل و منطق مي نامند و مسلما هواي نفس هم چاشني آن شده به سنت جهت دهند.
فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا سوره نساء 65
«
اما،  نه! به پروردگارت سوگند كه آنان مؤمن به شمار نمي آيند تا تورا در اختلافات و درگيريهاي خود به داوري نطلبند و سپس ملالي در دل خود از داوري تو نداشته و كاملا تسليم باشند».
حال اگر تسليم شديم فبها و نعمه و الا خدا به ما رحم كند.پس بياييم و ارزش واقعي سنت را درك كنيم و به آن متمسك شويم و ارزش واقعي را براي حاملان آن قائل شويم و اي كسي كه حامل احاديث رسول الله صلي الله و عليه و سلم اگر چه اندك هم باشد هستي، قدر اين گوهر را بدان و آن را به كالاي ناچيز دنيا نفروش.
 

0 نظرات:

ارسال یک نظر